De fleste virksomheder læser næsten kun dit CV, og så hvis de er lidt ekstra opmærksomme, så går de videre til at læse din ansøgning. Du kan her få hjælp til CV, så du kan blive indkaldt til den stilling, som du drømmer om at få i dit arbejdsliv.

Selvom dit CV er vigtigt, så er både ansøgning og CV sammen også godt at bruge kræfter på, inden du sender dit CV. Vi kan give dig professionel hjælp, så du kan lave et godt CV og ansøgning.

Indholdsfortegnelse

Hvad er et CV?

Kort sagt er et CV et kort resume af dig, dine faglige kompetencer, tidligere jobs og relevant uddannelse. Det bliver sendt ud til virksomheder, når man søger et job hos dem. Ofte bliver et CV sendt sammen med en ansøgning.

Dog er det sådan, at de fleste virksomheder næsten kun læser CV’et. Så vurderer de på baggrund af de fremhævede kompetencer og uddannelse, om kandidaten skal tages ind til en jobsamtale eller ej.

Hvad indeholder et professionelt CV?

Langt de fleste CV’er indeholder nogenlunde de samme type informationer. De mest almindelige ting at tage med er følgende:

  • Kontaktoplysninger
  • Uddannelse
  • Faglige kompetencer
  • Tidligere jobs

Det er de fire dele, der næsten altid fremgår af et CV. Så kan du altid tilføje andre informationer, som du synes er relevant og tage udgangspunkt i, hvad det er for et job, som du søger.

Når du skal skrive dit CV, er det meget vigtigt, at du har læst ansøgningen godt igennem. Kig på hvad det er, som virksomheden søger af kompetencer hos deres kommende medarbejder, og hvad de lægger vægt på.

Hvis de eksempelvis lægger vægt på, at du har et godt flair for IT, så er det vigtigt, at du indrager det i din profil på dit CV. Du skal selvfølgelig ikke blot skrive alle de kompetencer på, som de søger, medmindre det er noget, som du har.

Læs med her for at få noget god hjælp til CV, så du ved præcis, hvad det skal indeholde.

Hjælper cv

Skriv dine kontaktoplysninger på dit CV

Selvom alle dele af et CV er vigtig, da det øger din chance for at komme til samtale, så skal du have dine kontaktoplysninger på dit eget CV. Det er en god ide at have følgende på:

  • Dit navn
  • Din email
  • Dit telefon nummer
  • Link til din linkedin profil

Først og fremmest skal du altid have dit fulde navn stående, så det ved, hvem det er, som de har med at gøre. Dernæst skal du også skrive din mail og/eller et telefon nummer, så de kan komme i kontakt med dig.

Nogle kan bedst lidt at ringe ud til deres ansøgere og invitere dem til samtale. Andre foretrækker at sende en mail. Derfor er det en god ide at have begge dele stående, så er du helgarderet, hvis de vil kontakte dig.

Som det sidste punkt er det efterhånden blevet meget almindeligt, at man smider et link ind til sin linkedin profil.

Skriv din uddannelse på dit CV

Det næste skridt er at skrive, hvis du har noget relevant uddannelse. Det er ofte en rigtig god indgangsvinkel, hvis du søger et job som tømrer, og kan skrive at du er uddannet tømrer.

Det kan også være, at du har en en anden uddannelse, eller har taget et kursus, der gør dig mere kvalificeret til jobbet.

Hvis du ikke har relevant uddannelse

Det kan godt være synes sværere at lave et CV, hvis du ikke har noget relevant uddannelse for det job, som du søger. Dog behøver det slet ikke at være sådan.

Tænk i stedet på det job du søger og tænk på, hvis du alligevel har lært noget på anden måde. Det kan være, at du netop har taget et kursus, hvor du kan bruge dele af det i det kommende job.

Det du kan gøre er også at skrive din uddannelse nederst på CV’et. Så læser de i stedet nogle af dine andre faglige kompetencer igennem først.

Skriv dine faglige kompetencer på dit CV

Når du har angivet dine relevante uddannelser, så er det videre til at angive, hvilke faglige kvalifikationer du har. Det kan eksempelvis være, at du har stor erfaring inden for ledelse, IT eller måske er du god til at uddeligere opgaver.

Det er en god ide at skrive nogle af de faglige kompetencer på, som virksomheden alligevel ønsker, at du har for at få stillingen. Du skal selvfølgelig kun skrive dem på, hvis du rent faktisk har de kvalifikationer, og hvis de er relevante for dig.

Det er også derfor, at du skal lave et skræddersyet CV til hver job du søger, da modtageren har forskellige kriterier at se på de forskellige profiler på.

Skriv dine tidligere jobs på dit CV

Skriv dine personlige kompetencer på dit CV

Du kan også med fordel skrive, hvis du har. nogle særlige personlige kompetencer, der gør dig god til opgaven. Er det eksempelvis en international stilling, så kan det være godt at påpege, hvis du mestrer et eller flere sprog.

Det kan også være, at du med fordel kan lægge vægt på, at du er en teamspiller ind i hjertet, hvis du i det nye job skal arbejde meget tæt sammen med andre.

💡 Husk altid at tage udgangspunkt i hvem du søger hos. Hvad gør de op i i stillingsopslaget, og hvad vil de gerne have, at du har erfaring med. Dem du søger hos skal være udgangspunktet for dit CV. Så kommer du helt sikkert længere i forløbet om at få drømmejobbet.

Send dit CV med en god ansøgning

Det er benhårdt at komme ind på et arbejdsmarked alt efter branche. Derfor er det desværre heller ikke nok, hvis du vil lande dit drømmejob kun at sende et CV med. Det er ofte en god ide både at lave CV og ansøgning.

CV og ansøgning går hånd i hånd. CV’et er der, hvor virksomheden kort læser om dig. Er de mere interesseret og vil måske indkalde dig til samtale, så læser dit dit CV. Derfor skal du altid sende ansøgning og CV med, når du skal søge om et nyt job.

Hjælper cv

En god ansøgning er samtidig en motiveret ansøgning. Det er en ansøgning, hvor du kan sætte endnu flere ord på, hvad du kan, og hvorfor lige præcis dig skal have jobbet!

En god ansøgning skal helst være omkring en side lang. Hvis den bliver alt for lang, er der stor sandsynlighed for, at den hele ikke bliver læst. Det er i ansøgningen, at du har god mulighed for at skrive ind, hvorfor du er den rette til jobbet.

Derfor er det også ekstra vigtigt, at du lavet en målrettet ansøgning til hver enkelt job, som du søger. Det som det ene stillingsopslaget ligger vægt på, er ikke nødvendigvis det, som et andet stillingsopslag gør.

Læs derfor stillingsopslaget igennem og bid mærke i, hvad de gerne vil have af medarbejder og skriv så din CV og ansøgning ud fra det.

Det er ikke alle ansøgninger, der bliver læst. Dog er de ansøgninger, der rent faktisk bliver læst virkelig vigtige for at få den pågældende stilling.

Sørg for at holde din Linkedin profil opdateret

Noget af det der er blevet mere og mere vigtig i jagten på drømmejobbet, så er det ens linkedin profil. Det er en form for online CV, hvor virksomheder og personer har mulighed for at tjekke din profil ud.

Når du så har søgt et job, er det vigtigt, at du sørger for, at din LinkedIn profil er godt opdateret. Skriv meget gerne en masse gode kvalifikationer, uddannelser, referencer og tidligere jobs ind.

Så kan virksomheden nemt se, hvor du har arbejdet henne, og hvilken professionel profil som du har. Det er et virkelig godt suplement til et professionelt CV, som du sender til dem direkte. Det er derfor, at det er en god ide at linke til din Linkedin profil direkte i dit CV.

Bør man indsætte et billede på sit CV?

Det er meget forskelligt, om folk vælger at vedhæfte et billede på sit CV. Der har i nogle tilfælde været problemer med, at nogle ansøgere blev diskrimineret på baggrund af det billede, som de sendte med i deres CV.

Derfor er det lidt op til dig selv, om du vil vedhæfte et billede eller ej. Det burde slet ikke være et spørgsmål om, hvorvidt man “tør” eller vil “risikere” at sætte sit billede på.

Desværre er verden ikke altid lige ligestillet, så det er op til dig selv, om du gerne vil sætte et billede på.

Fordele ved at sætte billede på sit CV

På den gode side så kan arbejdsgiveren se præcis, hvem de vil hive ind til jobsamtale om en specifik stilling. Et godt professionelt billede kan også være med til at give en bedre modtagelse af CV’et.

Kan man sende en uopfordret ansøgning?

Det helt korte svar er: ja, du kan godt sende en uopfordret ansøgning. Det er langt fra alle stillinger, der bliver slået op til offentligheden. Det vil sige, at mange bliver ansat til stillinger, der ikke bliver slået op på et site i offentligheden.

Rigtig mange bliver rekrutteret via mund til mund, og derfor er det ikke altid nemt at få fat i et job, hvis man ikke lige kendte den rette person på det rette tidspunkt. Man siger faktisk at hele2 ud af 3 jobs ikke bliver slået op. Det er helt vildt mange jobs!

Derfor kan det være en super god løsning af sende en uopfordret ansøgning afsted til den virksomhed, hvor du gerne vil have et job. I sådan et tilfælde kræver det lidt mere, at du beskriver, hvilken type jobs som du ville være god til.

En uopfordret ansøgning kræver mere

Du ansøger jo ikke om en specifik stilling, som de har slået op, men du skal bevise, at du kan varetage en stilling hos dem, som du ikke har læst noget om.

Hjælper cv

Hvis du sidder med en række virksomheder, som du gerne vil have bliver din kommende arbejdsgiver, så skal du bare sende en uopfordret ansøgning og CV afsted.

Det gode ved det er også, at selv hvis de ikke har brug for en som dig lige nu, så ved de pludselig, hvem du er. Så kan det være, at der går lidt tid, og så har de en stilling åben, hvor du kunne være en oplagt kandidat.

Sådan sender du en motiveret ansøgning

Det første skridt er, at du skal finde ud af, hvem der skal være modtager af din ansøgning. Hvis du søger et stillingsopslag, så er der typisk en mail adresse i opslaget, som ansøgning og CV skal sendes til.

Søger du derimod uopfordret, så skal du selv ind og finde den rette mail. Et godt første step er at finde en person inde på virksomhedens hjemmeside.

Få en skræddersyet skabelon til et CV

Som du nok har kunne fornemme på denne her lange tekst, så er det utrolig vigtigt, at du gør dig umage med at få udarbejdet et professionelt CV, så du kan gå videre i processen om at få dit (måske) drømmejob.

Vi har gjort det ekstra nemt at lave et godt CV, der både ser professionelt ud, og som viser dig frem fra din bedste side. Du kan få fat i den bedste online CV bygger, så du kan lave dit CV på den bedst mulige måde.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan bygge dit CV op, så er det godt med et målrettet CV. Det kan du lave med de skabeloner, som du kan finde hos os. Her kan du udarbejde et CV, der har forskellige former for layout. Så har vi nogen, der passer til de forskellige stillinger, der er inden for rekruttering.