Vi har specialiseret os indenfor vejledning og skabeloner af CV’er. Læs med i denne gratis guide for at blive opmærksom på hvor langt et godt CV skal være. Du kan ligeledes overveje en af vores mange CV-skabeloner.

For branche specifikke eksempler kan du tage et kig på vores oversigt her.

Indholdsfortegnelse

Ideel længde på et CV

At være på udkig efter nye medarbejdere kan være en lang og sej process, der ikke bliver kortere af for lange CV’er med ligegyldig information.

Du skal derfor have styr på at lave dit næste CV i det rette format, for at fange arbejdsgivers opmærksomhed med kun relevant og kortfattet information. Det er også vigtigt, at dit CV er let læseligt og opdelt med klare og tydelige overskrifter, der inddeler de forskellige informationer.

I dag er det populært og meget værdsat, at skrive en one-pager. En one-pager er et CV, der kun udfylder en side. Mange vil mene, at dette er det korrekte format og du behøver alligevel ofte ikke mere plads. Kun at have en side gør, at du kun medbringer den mest relevante information.

hvor langt skal et cv være

Ulemper ved et langt CV

Et langt CV på flere sider bliver meget nemt langtrukken og med meget unødvendig information. I lange CV’er er der ofte nævnt for meget uddannelse såsom folkeskole og efterskole, der i langt størstedelen af tilfældene slet ikke er nødvendigt.

Samtidig er det ikke nødvendigvis en god ide at opramse alt den erfaring, du har haft gennem tiden. Der kan nemlig være meget erfaring, der ikke er specielt relevant. Hvis du har arbejdet rigtigt mange steder, kan det også komme til at se ud som om, at du ofte skifter jobs og ikke er loyal til en arbejdsplads.

Hvor langt et CV skal være kan i nogle tilfælde afhænge af den pågældende stilling, men i størstedelen af tilfældene er en one-pager det rigtige format at gå efter.

Ulemper ved et for kort CV

At have et for langt CV medbringer en del ulemper, men et CV kan også være for kort. At skrive et for kort CV kan få det til at se ud som om, at du ikke har nok uddannelse, erfaring og kompetencer.

Dette kan også godt være tilfældet, men det er ikke noget du skal vise. Hvis dit CV f.eks. fylder en halv side, så prøv at find noget relevant at skrive på. Dette kan være alt fra en udvidet sektion om sprog, til de forskellige kørekort du har.

Fordele ved en one-pager

Når man skriver en one-pager er der som regel plads til omkring 3-4 erfaringer, seneste uddannelse, kontaktoplysninger, kompetencer og få andre punkter. Disse punkter er i bund og grund de eneste nødvendige og skal ikke fylde mere end højest nødvendig.

Ved at være konkret og kortfattet fremstår du mere professionel og undladelse af fyldord gør det mere interessant at læse dit CV.

Det perfekte CV

Et perfekt CV afhænger meget af hvilken stilling du søger og hvilket erhverv. Der er dog nogle generelle retningslinjer, der er gældende for størstedelen af alle erhverv og stillinger. Du kan tilgå eksempler på konkrete brancher og stillinger her.

Det perfekte CV indeholder:

 • Profil/resume
 • Erhvervserfaring, konkrete job
 • Uddannelse
 • Kontaktoplysninger
 • Personlige kompetencer
 • Faglige kompetencer

Ting du evt. kan inddrage afhængig af sektor og stilling:

 • Frivilligt arbejde
 • Kørekort
 • Udvidet sektion om sprog
 • Publikationer
 • Andre projekter

hvor langt skal et cv være

Hvor lang skal en tilhørende ansøgning være?

Ligesom det værdsættes at være kort og konkret i et CV, er det samme gældende for en ansøgning. Det kan hurtigt blive kedeligt at læse en ansøgning, der ikke er optimeret, uden overskrifter og er tung at læse.

Ligesom et godt CV bør en ansøgning i størstedelen af tilfældene være en one-pager. På samme måde vil dette undlade, at man inddrager for meget irrelevant information og skærer ned på unødvendige punkter.

Det er som regel en rigtigt god ide at inddele sin ansøgning med overskrifter, så den lange brødtekst bliver brudt op i få sektioner. 2-4 overskrifter er typisk et godt antal at sigte efter. Husk altid at afslutte med en god afrunding, der lægger op til en jobsamtale.

hvor langt skal et cv være

Hvilke farver kan jeg bruge i mit CV?

Når det kommer til farver i et godt CV, er der mange forskellige holdninger. Som regel vil sort/hvid farver være det mest sikre valg, men det kan også gå hen og blive en tand for kedeligt.

Som udgangspunkt er der nogle farver, der typisk fungerer rigtigt godt sammen, men hvor man fortsat formår at være professionnel. Mørkeblå, mørkegrøn, beige og nedtonet lyserød er farver, der kan gå rigtigt godt sammen med en hvid base.

Disse farver kan få dit CV til fortsat at være enkelt og professionelt, men også mere kreativt og personligt end udelukkende sorte og hvide farver.

Du kan prøve dig frem med en masse forskellige designs og farver med vores CV-skabeloner, der kan tilgås på vores hjemmeside. Du kan prøve de forskellige designs helt gratis og se hvad du synes.

Layout

Layoutet i dit CV er vigtigt at have styr på. Det gode CV har en god farvekombination med den rette længde og udelukkende relevante informationer. Det er dog nemmere sagt end gjort at sammensætte et perfekt CV.

Vi anbefaler, at du tager et kig på en af vores CV-skabeloner, der guider dig igennem processen og sørger for, at dit layout står skarp. Du kan vælge lige netop den type CV, du finder bedst til den stilling du søger med mulighed for at afprøve mange forskellige designs i forskellige farver.

CTA: Skriv dit næste CV med en skabelon fra CV-skabeloner.com