Vores organisation har specialiseret sig i at vejlede og stille skabeloner til rådighed, der omhandler CV’er. Du kan udforske en af vores mange skabeloner i dag eller finde inspiration med vores branchespecifikke eksempler.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en udmærkelse?

En udmærkelse betyder at gøre sig bemærket eller blive anerkendt af andre. Dette sker gennem en særlig indsats eller unikke egenskaber, der kan være meget svære at opnå.

Hvis du har nogle unikke og flotte udmærkelser, kan det hjælpe dig med at skille sig ud, da det bestemt ikke er noget alle kan prale af. Nogle har mere relevans end andre, men som udgangspunkt vil det være en god ide at tilføje til dit CV, hvis det giver mening for det job du søger. Dette gælder uanset den branche, du befinder dig i.

Hvor kan man få en udmærkelse?

Udmærkelser kan man opnå indenfor flere områder. Som regel vil den mest oplagte udmærkelse at inddrage i sit CV, være en man har fået på en videregående uddannelse eller tidligere arbejdsplads. Man kan også have fået en relevant udmærkelse ved et forskningsprojekt eller hvis man har udviklet andet lignende selv.

Med en udmærkelse vil der ofte medfølge en form for bevis eller andet, der viser, at det er ægte og det er uddelt til dig. Hvis det er tilfældet, at du har et certifikat, så vil det ikke være noget du som sådan direkte kan tilføje i dit CV. Ofte er det muligt at vedhæfte nogle flere dokumenter, når man søger til en stilling. Sammen med CV og ansøgning kan du her vedhæfte dine yderligere papirer, der kan være et certifikat.

Er det et krav at tilføje udmærkelser?

Det er ikke et krav at tilføje udmærkelser og andre præstationer til dit CV. Dit CV har begrænset plads, men hvis en udmærkelse er meget relevant og god skal du selvfølgelig tilføje den. Hvis ikke er det noget, du kan tilføje til jobsamtalen.

Ved eftersøgte stillinger er det specielt vigtigt at formå at påpege hvorfor du er den rette kandidat. Dette kan man gøre ved hjælp af sine udmærkelser.

Husk, at du altid kan gå i dybden med udmærkelser til en jobsamtale, hvis du når så langt. Ved relevans kan du også kort nævne udmærkelser i din ansøgning. Her har du trods alt lidt flere ord at gøre godt med end i CV’et.

Uanset om du skriver et kompetencestyret CV eller anden form for CV, så bør du overveje at tilføje dine relevante udmærkelser.

Hvor tilføjer man en udmærkelse?

Alt efter hvor og hvordan du har modtaget din udmærkelse, kan det være forskelligt hvor det er oplagt at tilføje sin udmærkelse. Som tidligere nævnt har man ikke plads til at tilføje hele dokumenter eller certifikater direkte til CV’et. Man må i stedet skrive et kort afsnit eller beskrivelse på den udmærkelse man har opnået.

Nogle udmærkelser bliver givet på en højere uddannelse eller frivilligt arbejde. Hvis det er tilfældet skal du skrive 1-2 linjer om din udmærkelse under disse punkter.

Hvis du vil tilføje et separat punkt til en eller flere udmærkelser, kan du gøre det i vores CV skabeloner. Dette kan du gøre ved at tilføje en af disse sektioner: tilpasset sektion, kurser, praktikophold eller udgivelser. Du kan også tilføje det under andre nye punkter, men disse vil i størstedelen af tilfældene give bedst mening.

Hvis du har modtaget en udmærkelse på en tidligere arbejdsplads kan du skrive det ind under den erhvervserfaring.

Antal udmærkelser på CV’et

Som regel vil det være oplagt at vælge 1-2 af de bedste udmærkelser, der er relevante for den stilling du søger. Hvis du ikke har nogle relevante udmærkelser er dette også helt fint. Så undlader du bare at lave en sektion med udmærkelser.

Personlige og faglige udmærkelser og præstationer

Ved udmærkelser og præstationer skelner man ofte mellem personlige og faglige. Både faglige og personlige kan være relevante at nævne i et CV og til en jobsamtale.

Nedenstående kan ses nogle eksempler på både personlige og faglige udmærkelser.

Personlige præstationer og udmærkelser:

  • Start, fremskridt eller afslutning af et individuelt projekt.
  • Opnåelse af personlige mål.
  • Milepæle i den professionelle karriere (forfremmelser, anerkendelser, priser osv.).

Faglie præstationer og udmærkelser:

  • Salget stiger og mange nye kunder.
  • Indtrængning på nye markeder i nye lande.
  • Nyt projekt, der går over alle forventninger.

Opsummering

En udmærkelse er en anerkendelse på baggrund af en særlig indsats eller resultat, man har skabt. Det kan være i forbindelse med forskning, uddannelse, resultater på en arbejdsplads eller noget helt andet.

Udmærkelser kan støtte op om et godt CV og bidrager til din troværdighed angående dine hårde færdigheder.

Du kan tilføje en kort beskrivelse på 1-2 linjer angående en udmærkelse i dit CV. Dette kan du gøre under punkterne erfaring, uddannelse eller tilføje et nyt alt efter hvad, der giver mening. Hvis du har modtaget et certifikat for din udmærkelse, kan du vedhæfte det som en ekstra fil sammen med din ansøgning og dit CV.

CTA: Skriv et simpelt CV i omvendt kronologisk rækkefølge, med en af vores skabeloner.