Nem guide til et godt CV for dansere

Hvor er det bare spændende, at du arbejder som danser! Det kan være, at du lige er sprunget ud i det og gerne vil have dine første jobs inden for dans. Det kan også være, at du har meget erfaring fra tidligere år, men måske står over for en ny omgang jobsøgning.

Nota media para esta plantilla

3.3
Rated 3.3 out of 5
De 6 reseñas

Der kan være en del forskellige jobs, man kan få som danser, og det kommer helt an på, om man arbejder i Danmark eller i udlandet. Det kommer også an på, hvilke evner man har, og hvilken typer dans man godt kan lide.

Det er sjældent, at man som danser har ét job i længere tid af gangen. Det kan være, at man måske danser på et teater til en forestilling, der enten kører i 3, 6 eller måske endda 12 måneder. Så længe at der er en forestilling, man er tilknyttet til, så vil man som danser have et job.

Der er mange måder at skrue livet som danser sammen på, men det er desværre langt de fleste, der kan leve af det. Det betyder dog ikke, at der ikke findes jobs, for det gør der! Det er nok bare mere usikkert end i så mange andre brancher.

CV for dansere

Indholdsfortegnelse

Det kan blive nemt at lave dit CV med hjælp fra vores skabeloner

Der er dog nogle rigtig gode nyheder for dig, der gerne vil lave dit CV så godt som muligt. Vi har nemlig udarbejdet en række CV skabeloner, som gør det både hurtigt og nemt for dig at lave det bedste CV. Det fungerer på den måde, at du vælger en skabelon, der passer til dig. Her ville det nok give mening at vælge en meget farvestrålende og kreativ skabelon, der kan vise dig som danser.

Når skabelonen er valgt, kan du gå i gang med at udfylde alt lige fra din uddannelse til erfaring til personlige kompetencer. Det er her, at du skal gøre dig umage. Vi har sikret, at skabelonen kan læses overskueligt, men det er op til dig at lave dit CV og udfylde det.

Hvorfor er et CV så vigtigt?

Nu sidder du måske og tænker: jamen er et CV så vigtigt? Og der kan vi bare sige: Ja, det er det. Dog vil vi lige påpege, at det måske er mindre betydningsfuldt, når man arbejder som danser. Så vidt vi ved, så handler det enormt meget om erfaring som danser, og om man kender nogle af dem, der står for at caste dansere til diverse shows.

Du skal dog stadig sørge for, at dit CV er i orden. Her kan du skrive ind, hvilke dansejobs du før har haft, og om du eventuelt har taget en uddannelse inden for dans eller performances. Det er her, at du kan give et blik af, hvem du er, og hvad du kan som person og danser.

80% af arbejdsgivere læser CV’et først

Det er sådan, at når man søger inden for det mere “traditionelle” jobmarked, så er det knap 80% af alle arbejdsgivere, der vælger at læse CV’et før de læser ansøgningen. Det betyder for mange, at en ansøgning bliver sekundær, og at CV’et bliver det primære, der kan gøre, at man bliver indkaldt til samtale eller casting.

Det er en rigtig god idé også at lave en ansøgning

Selvom det for mange er mindre vigtigt at læse en ansøgning, så er det dog ikke helt ligegyldigt at lave en ansøgning. Du kan sagtens komme ud for, at en arbejdsgiver eller caster læser din ansøgning. Det kan også være, at de slet ikke gør.

Om det er den ene eller anden situation, ved vi ikke. Det man kan gøre er at helgradere sig, så du skal lave begge dele og sende afsted. Du skal altid læse, hvad der står i opslaget, hvor der står mere om jobbet. Der vil de altid skrive, hvad det er, de vil have, at du sender til dem.

I nogle tilfælde er det faktisk ikke en nødvendighed at sende hverken CV eller ansøgning. Der vil de bare have, at du skal dukke op til audition og vise, hvordan du bedst kan danse. Og når alt kommer til alt er dine danse evner det vigtigste i sådan en situation.

CV for dansere

Det kan være en fordel at vedhæfte et billede

Dans er utrolig visuelt, og derfor er det hos mange et krav, at der bliver sendt et billede med, for at man kan blive indkaldt til audition. Det er derfor en virkelig god ide, og kan være en stor fordel, hvis du vedhæfter nogle gode og professionelle billeder af dig. Du kan også lige sætte ét billede på selve CV’et, men det er næsten bedre at vedhæfte flere større billeder.

Du kan også sende en video med

Nu hvor det netop er en ansøgning om at blive danser et bestemt sted, så er det dine danse evner, der skal vinde stillingen. Derfor er der også nogen, der vælger at sende en video, hvor de danser og viser deres evner frem. Det kan desuden også være noget, som stedet selv beder dig om at gøre.

Hvad skal et CV indeholde?

Nu kommer vi til noget af det, der er det vigtigste ved CV. Det er nemlig, hvad et CV egentlig skal indeholde. Helt groft skal et CV som danser indeholde følgende tre dele:

  • Personlige oplysninger (herunder kontaktoplysninger)
  • Din erhvervserfaring
  • Din uddannelse

De tre dele vil blive uddybet i de følgende afsnit.

Personlige oplysninger (herunder kontaktoplysninger)

Du kan starte med at skrive dine kontaktoplysninger på CV’et. Det er dit navn, dit telefonnummer og din e mail adresse, der skal stå på. Det er simpelthen for at stedet kan komme i kontakt med dig nemt og hurtigt.

Din erhvervserfaring

Nu til den næste del. Som danser har du nok en del ting i bagagen, hvor du har danset. Det kan være, at du har danset på et teater, været på tour med en kunstner eller noget helt tredje. Du kan selvsagt ikke uddybe hvilken form for dans, du har lavet, men du kan kort og enkelt skrive, hvem du har danset for, i hvilke sammenhæng og hvilke genre dansen har været. Så kan stedet bedre forstå, hvad du har lavet førhen.

Din uddannelse

Som den sidste del kan du uddybe din uddannelse. Det kan jo være, at du har taget en uddannelse inden for dans, performances, teater osv. Det kan give dig en stor fordel, da du så kan fremvise, at du har en masse baggrund om dans og faget generelt.

Gør det nemt for dig selv at vise dine faglige kompetencer og dine personlige kompetencer

Puha, nu er du efterhånden kommet igennem denne her lange, men forhåbentlig givende, artikel. Det kan godt være meget information at rumme, men nu skal du forhåbentlig i gang med at lave dit CV. Måske har du allerede et godt layout, eller måske skal du først til at sætte det hele op.

Inden du kommer for godt i gang, så synes vi lige, at du skal huske på, at du jo kan bruge vores CV skabeloner. Det betyder, at du ikke skal bruge tid og kræfter på at skrive dit CV og sætte det op. Du skal i stedet bare fokusere på at sælge dig selv bedst og vidt muligt.

Når du åbner sådan en CV skabelon, skal du bare tænke på af udfylde dit CV med din erfaring inden for dans. Du skal på en god måde formidle noget af det, der gør dig specielt inden for dans og lægge vægt på det, der gør dig unik. Et CV er til for at du skal sælge dig selv, så stedet kan se dine kompetencer og gerne vil have dig ind til audition.

CV for dansere

Har du brug for et godt indblik i andres CV?

Det kan godt være, at du nu sidder og har fået rigeligt med viden i dag. Men så kan det jo være, at du i morgen er frisk på at læse lidt mere om CV, og hvordan du kan gøre det bedre. Du kan få mere viden i de her følgende artikler:

Du kan blive lidt klogere på, hvordan du laver CV’et bedst muligt. Noget af det vil du allerede vide noget om, da vi har skrevet om det i denne artikel. Andre ting kender du ikke så meget til, og det er her, at det bliver ekstra interessant for dig.

God læsning og held og lykke med jobsøgningen!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]