Nem guide til et godt digital marketingmedarbejder CV

I løbet af de sidste mange år, så er vi i den grad blevet mere og mere digitale. Især er vi her i Danmark utrolig meget foran i at være digitale, og det gælder i høj grad også vores markedsføring. Med tiden bevæger vi os længere og længere væk fra de traditionelle medier såsom aviser og blade, hvor man før i tiden brugte mange penge på reklamer i dem.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Den tid er ikke helt forbi, men der bliver mere og mere brugt tid og penge på at lave online markedsføring.

Der er derfor i høj grad brug for dygtige medarbejdere, der kan udforme digitale marketingkampagner, og som kan navigere i de mange muligheder, der er, når man kan markedsføre sig selv digitale.

Digital marketingmedarbejder cv

Derfor er det så fedt, hvis du gerne vil søge et job inden for digital marketing, da der virkelig er brug for kloge hoveder som dig. I og med at der har været meget vækst inden for feltet, så er der mange roller, der skal have en ansat.

Det betyder også, at der er flere og flere, der gerne vil arbejde indenfor digital marketing.

Der er med andre ord kommet mere og mere konkurrence inden for feltet, da mange synes, at det er meget interessant at arbejde med digitale medier.

Indholdsfortegnelse

Bliv klogere på at søge job inden for digital marketing

Du er derfor kommet til det rette sted, hvis du lige nu sidder og skal søge et job som in house marketingmedarbejder, men du er i tvivl om, hvordan du skal gå til selve jobsøgningsprocessen.

I denne her artikel vil du blive klogere på, hvordan du kan søge et job, hvis du godt vil arbejde med digitale medier. Du vil blive klogere på, hvad et CV skal indeholde, hvad der gør det så vigtigt og meget mere.

Vi håber, at du kommer til at blive meget klogere på emnet, så du føler dig godt klædt på til jobsøgningen!

Hvorfor er et CV så vigtigt, når man godt vil arbejde med digital markedsføring?

Dit CV er faktisk lige vigtigt, om du arbejder med sociale medier, er tømrer eller noget helt fjerde. Du skal nemlig i mange brancher søge et job, og der kræver det, at du kan sende virksomheden noget information om dig selv, så de kan se, hvad du er for en person, og hvilke evner du besidder.

Der er en bestemt opbygning af CV’et

Når man kigger på et CV, er det tydeligt at se, at det har en helt bestemt form for opbygning. Det er sat op med en masse underoverskrifter og meget af det er sat op i punktform. Begge dele er noget, der gør det nemmere for virksomheden at læse det.

Det er nemt og hurtigt for virksomheden at skimte det

I og med at CV’et er sat op på den bestemte måde, så er det meget letlæseligt. Det betyder, at de virksomheder du søger arbejde hos nemt kan skimte og læse dit CV og ud fra det vurdere, om du er den rette til at arbejde hos dem.

Der kan nemlig være rigtig mange ansøgere til sådan et type job, og du skal derfor bedst muligt skille dig ud. De kan derfor komme ud for at skulle læse mange ansøgninger og CV, og derfor vælger mange at skimte CV’et, da det går hurtigere.

Knap 3 ud af 4 læser kun CV’et

Det er faktisk sådan, at når du søger et job, så skal du ofte sende både dit CV og sin ansøgning afsted. Sådan er det ihvertfald langt de fleste gange, når det kommer til sådan noget. Der kan dog være undtagelser.

Når du sender både ansøgning og CV, så kan det være, at virksomheden har modtaget rigtig mange ansøgninger ligesom din. De har derfor et stort arbejde i at få en god forståelse af deres ansøgere, og de skal derfor se på de forskellige roller, som de vil have, at en skal varetage.

Derfor er det faktisk sådan, at 3 ud af 4, der sidder med ansættelser vil læse din ansøgning. Langt de fleste vil kun læse eller skimte dit CV for at se på din erfaring inden de primære opgaver, som de ansætter til.

Derfor skal dit CV sidde lige i skabet, så du kan overbevise dem om, at du skal være deres marketing manager, arbejde med content marketing, kampagner, kurser og andre relevante værktøjer for stillingen.

Digital marketingmedarbejder cv

Hvad skal dit CV indeholde, hvis du gerne vil vise, at du har de rette færdigheder og forståelse for at kunne varetage stillingen?

Nu er vi nået til den del, der for mange af jer er det vigtigste: indholdet i dit CV, så du kan få dit nye job. Der er ofte en særlig interesse inden for en række færdigheder, når det kommer til kommunikation og hele den branche. Der er ofte stor efterspørgsel på erfaring, visse kompetencer og en bestemt profil der kan skabe resultater.

Læs stillingsopslaget grundigt inden at du går i gang

Du skal derfor tænke over, hvilken del af din erfaring der kan være afgørende inden for at du får jobbet – eller i hvert fald virker som en meget spændende kandidat. Der er helt sikkert nogle kompetencer, som de i stillingsopslaget skriver, at det vil være en fordel, at du har.

Det kan også være, at de gerne ser, at du har x antal års erfaring inden for markedsføring eller implementering af marketing på forskellige kanaler. Derfor er det en god ide at tænke over dine egne kompetencer inden for markedsføring, samtidig med at du læser stillingsopslaget.

De har helt sikkert skrevet en lang række ting, der giver arbejdsgiver en masse værdi. Du skal ikke skrive dem efter munden, men hvis du har nogle kompetencer, som de gerne ser, at deres profil har, så er det en stor fordel, hvis du skriver det på. Du skal selvfølgelig ikke skrive nogen på, som du ikke har.

Når du har læst stillingsopslaget, så har du en god forståelse af, hvad de leder efter i en profil, og så gør det det nemmere for dig at skrive dit CV. Der er mange måder at gå til det på, men en god start er at læse stillingsopslaget.

Det skal dit CV indeholde, hvis du gerne vil arbejde med sociale medier og som digital marketing konsulent

Der er meget, man kan komme på sit CV, men man skal ikke bare proppe det med informationer bare for at kunne gøre det. Det er bedre at lave det kortere men så lave det meget bedre. Du skal hver gang tilpasse dit CV til det job, som du søger.

Nogle ting kan være forskellig eksempelvis fra en stilling som digital marketingkonsulent eller SoMe manager. Et marketing CV skal indeholde en masse kompetencer og færdigheder, som virksomheden skal bruge hos en, der kan have jobbet. Husk: du skal sælge dig selv og dit marketing CV.

Dit CV skal indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Dine tidligere jobs og kompetencer lært der
  • Din uddannelse

De tre dele vil blive uddybet i de kommende afsnit.

Personlige oplysninger om dig selv

Du kan starte med at skrive dit navn, din e mail, dit telefon nummer og eventuelt også et link til din linkedin profil.

Det er simpelthen sådan, at virksomheden kan se, hvem det er, der søger et job hos dem, og hvordan de kan komme i kontakt med dig.

Du kan også vælge at indsætte et billede af dig selv, hvis du har lyst til det.

Dine tidligere jobs og kompetencer lært der

Noget af det vi i den grad lærer noget af, er vores tidligere jobs og de opgaver, vi har varetaget der. Du skal derfor liste dine tidligere jobs op og også skrive, hvad du har haft af opgaver og ansvar der.

Nogle gode kompetencer kunne være kendskab til:

  • Google analytics
  • SEO specialist
  • Google Adwords
  • Google Ads
  • Teknisk SEO
  • Osv.

Hvis du har arbejdet meget med Google Ads, og det er noget som virksomheden søger efter, så er det godt at knytte nogle flere ord på det. Det er med til at vise dit engagement inden for Google Ads og marketing.

Din uddannelse

Der er en hel del uddannelser der kan give vej til dit drømmejob, men der er også mange veje dertil, der ikke kræver en uddannelse.

Hvis du har taget en uddannelse, der kan være en fordel for dit inden for marketing, så kan du med fordel skrive den på.

Det kan være, at du eksempelvis er uddannet inden for kommunikation eller markedsføring generelt.

Digital marketingmedarbejder cv

Gør det nemt for dig selv at søge et job inden for digital marketing og sociale medier

Det kan godt virke som en mundfuld at søge et job. Der kan være mange ting, der spiller ind, når man sidder og skal søge et job.

Det kan være, at du er blevet fyret fra dit tidligere job, så står du i en lidt sårbar situation. Så vil du helt sikkert gerne have et job hurtigt, så der kan komme penge i banken.

Det kan også være, at du selv har sagt dit job op og er spændt på de nye muligheder, der venter rundt om hjørnet.

Om scenariet er det ene eller det andet, så kan vi ikke komme uden om, at du skal skrive et CV og sende en ansøgning. Det er de færreste, der kan få et job uden at gøre nogen af delene – det havde ellers været dejligt nemt.

Dem der kan springe den proces over, er ofte dem der får et job internt i en virksomhed, eller hvis man kender nogen, der gerne vil ansætte en uden at få en officiel jobsøgning.

Det sker nogle gange, og så er det bare fedt for begge parter. Så sparer man en masse tid på at læse CV igennem og tage folk til samtale og alt det.

Vi har oprettet en række CV skabeloner, der gør det virkelig nemt for dig at lave et godt og professionelt CV. Så skal du ikke bekymre dig om at tænke over, hvad CV’et skal indeholde, hvad der er godt og skidt osv.

Sådan søger du nemt og hurtigt et job inden for digital markedsføring

Nu er vi igennem, al den del der forhåbentlig har gjort dig klogere på, hvad der er vigtigt for dig at have med i et CV.

CV’et betyder jo utrolig meget, og det er derfor meget vigtigt, at du tager dig god tid til at lave det og få det sendt rigtigt afsted.

Det er sjældent en god ide at skynde sig meget noget vigtigt, og det gælder også CV, når du skal arbejde med en virksomheds digitale tilstedeværelse.

Tag dig derfor god tid og eventuelt gå til og fra opgaven flere gange. Så får man hele tiden nye øjne på og kan bedre se fejl og mangler.

Nogle gange skal det selvfølgelig gå stærkt, hvis der er en snæver deadline på jobsøgningen. Og så er det okay at tingene går lidt stærkt.

Sørg dog stadig for at læse dit marketing CV ordentligt igennem, så det indeholder relevant indhold for virksomheden.

Digital marketingmedarbejder cv

Brug vores CV skabeloner, når du skal lave dit marketing CV

Noget af det der i den grad kan være med til at gøre dit liv nemmere, når du skal lave dit CV er at bruge vores smarte CV skabeloner.

Så slipper du for at bruge alt for meget unødvendigt til på dit CV, hvor du i stedet kan koncentrere dig om selve indholdet, der mest at alt er det vigtigste i denne proces.

Dit CV skal være opsat på en bestemt måde, for at det kan kaldes et CV. Derfor betyder selve layout rigtig meget, og det skal der derfor være styr på.

Hvis du ikke selv er så kreativt anlagt, så kan det godt være svært at sætte dit CV op på den rigtige måde.

Derfor kan du lade os om den del, og så skal du bare fokusere på at fylde CV’et med alle dine gode kvalifikationer. Det er trods alt det, der er det allervigtigste i denne her proces, når du skal lave dit CV.

Få mere viden om job som digital marketing manager

Puha, så er vi da også tæt på at være ved vejs ende i denne her lange artikel. Forhåbentlig føler du, at du har lært noget nyt eller fået genopfrisket noget af det gamle.

Der er meget at holde styr på, så nu skal du nok lige have det hele til at lande i hovedet. Så kan du gå i gang med at lave CV’et om et par timer eller i morgen.

Det kan også være, at du har meget gåpåmod nu, så du bare kan kaste dig over opgaven. Det skal du bare gøre, hvis du har lyst til det!

Artikler du kan læse

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du kan lave dit bedste CV i branchen, så kan det være, at du skal læse med her:

Vi ønsker dig al held og lykke med jobsøgningen. Du skal huske, at det ikke er i første hug, at de fleste får et job. Ofte kræver det flere ansøgninger og samtaler, og så får du et fedt job på et tidspunkt!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]