Nem guide til et godt finansanalytiker CV

Du sidder måske lige nu og er i fuld gang med at kigge efter, hvilke jobs der er derude, og hvilke du måske godt kunne søge. Det kan godt være en lidt overvældende proces, og der kan være både gode og dårlige dage. Heldigvis er der hjælp at hente, og det vil du finde ud af, i takt med at du læser denne her artikel.

Nota media para esta plantilla

3.8
Rated 3.8 out of 5
De 5 reseñas

Det at arbejde med finansiering er meget udbredt, og der er mange, der sælger finansielle produkter og arbejder med økonomiske data. Derfor er der også mange, der skal bruge nogle, hvor deres primære opgave er at lave finansiel modellering. Hvis det er lige dig, så er du helt oplagt til at søge et job inden for det område.

Finansanalytiker cv

Stillingen kan indeholde mange forskellige ting alt efter, hvor du søger et job henne. Fællesnævneren for den type jobs vil være økonomi, finans, analyser, processer og andre relevante ekspertise. Der er altid nogle generelle skriveregler, når det kommer til at lave et CV, og det er det, du vil lære mere om i denne her artikel.

Indholdsfortegnelse

Lav dit CV hurtigt og enkelt

Inden vi kommer alt for godt i gang med at lære dig mere om, hvad der skal være på dit CV, så vil vi lige give dig et rigtig godt tip!

For mange kan det godt virke lidt uoverskuelige at lave et CV, da det jo også skal stilles op på en pæn måde, så modtageren nemt kan læse det. Sådan et layout kan for nogle være svært at lave, men det gode er, at du slet ikke behøver at bruge lang tid på at lave det layout.

Rent faktisk har vi gjort arbejdet for dig og lavet en lang række flotte CV skabeloner, som du kan bruge. Det betyder, at du blot skal udfylde alle de tomme felter, og så bliver CV’et langsomt bygget op i takt med, at det hele bliver udfyldt.

Hvorfor er det vigtigt at lave et CV, der viser ens evner inden for finansiel modellering og forståelse for økonomiske data?

Du har garanteret hørt det før: det er vigtigt at lave et CV, da det er det, der danner grobund for, om virksomheden vil kalde dig til samtale eller ej. Og det er også rigtigt – langt hen af vejen.

Når du sender et CV afsted til en arbejdsgiver, så vil du med høj sandsynlighed ikke være den eneste, der søger det job. Det vil sige, at virksomheden måske kan modtage op imod 80 CV, og dem skal de så danne sig et overblik over.

Uoverskuelig opgave

Det kan godt være en stor opgave, og derfor bruger de typisk ikke særlig lang tid på at læse de forskellige CV igennem og vurdere, om du er en god kandidat til jobbet. Det gode ved CV er, at de er opstillet på en måde, der gør, at de er nemme at skimte igennem. Virksomheden kan kun bruge tid på at læse CV’et og så vurdere, om du skal kaldes til jobsamtale eller ej.

Hvis du formår i dit CV at vise, at du har noget god erfaring og kan arbejde med den type opgaver, så er du ret godt stillet ift. at blive kaldt ind til en samtale. Er dit CV mindre godt og kan du ikke fremvise de samme kompetencer, så står du svagere end nogle af de andre ansøgere. Og det skal vi helst undgå!

Skriv en ansøgning og send den sammen med dit CV

Det er sådan, at knap 80% af alle virksomheder, der modtager et CV og en ansøgning kun vælger at bruge tid på at læse CV’et. Det gør det altså endnu mere vigtigt at lave et godt CV, da det nok er det, som de udelukkende vil vurdere dig og dine evner på.

Dog er det sådan, at vi ikke vil sige, at det betyder, at du så ikke skal lave en ansøgning. I en ansøgning har du mulighed for at uddybe nogle mere personlige ting om dig selv, hvor der er mindre plads til det i et CV. Det er heller ikke alle, der kun vil læse dit CV, så derfor skal du naturligvis lave en god ansøgning.

Ofte er det også sådan, at det er et krav for virksomhedens side, at du sender dem begge dele. Mange ansøgninger foregår online, og der skal du vedhæfte både dit CV og din ansøgning, og du kan ikke fuldføre ansøgningen, hvis du ikke har lavet begge dele.

Finansanalytiker cv

Hvad skal dit CV indeholde?

Nu er vi kommet til den del, der handler om, hvad CV’et skal indeholde. Vi kommer til at gennemgå de forskellige dele stille og roligt, og vi forklarer dig også, hvordan det kan vise en stor interesse for virksomheden.

Dit CV skal indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger
  • Din erhvervserfaring
  • Din uddannelse

De tre dele er sådan overordnet set dem, man vil finde i et CV, men der vil altid være andre ting, der godt kan komme med. Hvis du sidder og har noget, der gør dig til den perfekte kandidat, skal du endelig ikke tøve med at skrive det på.

Personlige oplysninger

Noget af det første du kan starte med at skrive på er nogle personlige ting om dig selv. Du kan skrive dit navn, dit telefon nummer og din e mail adresse på. Så ved virksomheden nemlig, hvem de har modtaget ansøgning fra, og hvordan de kan komme i kontakt med dig.

Din erhvervserfaring kan være din primære opgave

Noget af det vigtigste i denne branche er, at du ved noget om økonomi, processer, at lave analyser. Det er virkelig godt at have en god blanding af noget erfaring fra et andet job og at have en uddannelse, hvor man har fået relevante viden igennem til eksempelvis at lave analyser.

Hvis du har direkte erfaring med at lave en investeringsanalyse eller har erfaring fra at lave andre relevante dataanalyse, så kan du med fordel skrive det på CV’et. Skriv hvor du har arbejdet før, og hvilket ansvarsområder og hvilke opgaver du har erfaring med. Det kan være, at du er god til at administrere en portefølje, og at din interesse generelt er inden for tjenester og nye produkter på markedet.

Din uddannelse

Som så mange andre jobs så kan uddannelsen være ret vigtigt, og det er den også mange gange i denne branche. Den er dog ikke alfa omega, så hvis du ikke har nogen finansiel uddannelse, så kan du stadig få nogle gode jobs. Det kræver dog, at du i stedet har en god mængde erhvervserfaring at kunne trække på.

Der er efterhånden mange økonomiske uddannelser, og nogle af dem vil altid være mere krævende end andre. Der er ikke én uddannelse, der er adgangsgivende til at varetage dette job, så der er flere veje ind. Det kan være, at du har taget en kandidat i økonomi eller har taget en anden finansiel uddannelse.

Finansanalytiker cv

Gør det nemt for dig selv at lave et flot og professionelt CV

Puha, nu er du næsten igennem hele denne her lange artikel. Vi håber, at det har været til at læse med, og ikke været alt for voldsomt. Du skulle meget gerne nu være klædt godt på til at kunne lave dit CV og sende det afsted til arbejdsgivere rundt omkring. Det bedste scenarie ville være, at du sendte en masse CV og ansøgninger og så blev kaldt til samtale og fik jobbet et sted.

Du må dog ikke blive uden mod, hvis der ikke kommer en jobsamtale i første hug. Nogle gange skal der en længere proces til, men så kommer jobbet i finans en skønne dag. Imens du venter på stillingen, så kan du jo gå i gang med at lave CV’et.

Som vi nævnte oppe i starten af denne artikel, så har vi lavet en masse CV skabeloner, som du kan bruge i processen. Så bliver det meget nemmere for dig at komme i gang med processen!

Har du brug for at lære mere?

Man kan næsten altid bruge lidt ekstra viden, og derfor har vi også skrevet mange andre artikler om CV, og hvad der er vigtigt at vide. Du kan finde dem og mange ander artikler her på vores hjemmeside. Dog er der lige nogle, vi gerne vil fremhæve, da de jobs godt kan minde om det at arbejde i den finansielle sektor:

Vi håber, at du kan blive klogere, og så ønsker vi dig al held og lykke med jobsøgningen fremover!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]