Nem guide til et godt ICU sygeplejerske CV

Vi har i den grad brug for en masse gode sygeplejersker her i Danmark, og der hvor der ofte kan være run på er på intensivafdelingerne og de steder, hvor patienterne kommer ind og er i meget kritisk tilstand. Det er i sådanne situationer, at patientens situation styrer forløbet, og man skal kunne tage hurtige og præcise beslutninger.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Som sygeplejerske er du ofte en del af det ikke ledende personale, da du oftest har en eller flere ledere over dig, der tager de større beslutninger. Det er dem, der ofte vil være med til at beslutte behandlingsforløb for patienterne, og så er du med til at udføre den plan og sparre med din leder.

ICU sygeplejerske cv

Det er i den grad et meget spændende job, og selvom at der kan være hårde vagter, så hjælper man hver dag folk, der i høj grad har brug for dig og dine kompetencer. Du kan være med til at gøre en stor forskel, så vi forstår godt, hvorfor du godt vil have den type arbejde.

Der kan dog nogle gange være mange om budet, og derfor er det vigtigt for dig, at du sætter dig god tid at til at leve et godt CV og en skarp ansøgning. Hvis du ikke gør det, så vil der være andre, der har brugt mere tid på det, der bliver kaldt til samtale.

I denne her artikel kommer vi ind på alt det, der er værd at vide om CV og jobsøgning som ICU sygeplejerske. Vi håber, at du kan bruge det!

Indholdsfortegnelse

Gør det nemt for dig selv at søge job på relevante sygeplejefaglige områder

Som en ansvarshavende sygeplejersker kan det godt være, at du ikke er så kreativ og teknisk anlagt – eller måske er du faktisk.

Om du er det ene eller andet, så står du over for at skulle skrive en ansøgning og et CV til et eller flere hospitaler, hvor du godt vil finde et arbejde.

Det er sådan, at når man skal lave et CV, så er der en helt bestemt formalia, der skal føles. Det er lidt ligesom, når du læser en avisartikel.

Så har du nogle forventninger til, hvordan den ser ud rent visuelt. Sådan er det også med et CV, så der er et layout, som man meget gerne skal ramme for at man kan kalde det et CV.

Der er altså en visuel forventning fra hospitalets side om, at det CV du sender rent faktisk også ligner et CV. Det er noget, du skal efterligne. Dog findes der heldigvis en nem måde at få lavet dit CV på.

Du kan nemlig bruge vores CV skabeloner. Det er skabeloner, der gør det meget nemt for dig at sætte dig ned og komme i gang med at lave dit CV. Det betyder, at du bare skal vælge en skabelon, og så kan du gå i gang med at udfylde de forskellige felter.

ICU sygeplejerske cv

Hvorfor er det så vigtigt at lave et godt CV?

Det kan for mange godt være en smule forvirrende hele det med CV, jobsøgning, ansøgninger osv. Og det kan vi godt forstå. Det er sådan, at når du skal søge et job, så er det ofte sådan, at hospitaler ikke har så meget tid til at gennemgå alle ansøgere.

De her ihvertfald sjældent mulighed for at gå i dybden med hver enkelt ansøger og kalde dem ind osv. Det er ofte hospitals målsætning at snævre feltet af relevante ansøgere hurtigt ind, og så kan afdelingens dedikeret gruppe vælge de relevante ansøgere.

Når hospitals målsætning er sådan, så går de ret hurtigt i gang med at danne sig et overblik over deres mange ansøgere. Ofte er der en del ansøgere, så de skal have styr på mange kandidater. Ofte vil deres første skridt være at skimte de forskellige CV.

Der er faktisk undersøgelser der viser, at de fleste kun bruger 10 sekunder på at skimte CV’et og vurdere dig og din profil ud fra det. Det er altså ikke lang tid til at imponere andre, og derfor skal det være skarpt.

80% af alle en faglig ledelse på hospitalets matrikel læser oftest kun CV’et

Og det er netop det, der gør CV’et vigtigt. For ofte så sender man jo også en ansøgning sammen med sit CV, da det ofte er et krav. Dog er det virkelig sjældent, at CV’et bliver valgt fra til fordel for en ansøgning. Det er nemlig svært at kun skulle bruge 10 sekunder til at danne sig et overblik over en person ud fra en ansøgning. Det er layout på ansøgningen simpelthen ikke godt nok til.

Som du nok ved, så er en ansøgning 1-2 siders dokument, og der er ikke på samme måder overskrifter, som vi ser det ved et CV. Det er altså et dokument, hvor man gerne skal læse fra den ene ende til den anden for at få en god nok forståelse over for personen.

Det er derimod CV’et styrke, og det er derfor at knap 80% af alle afdelingens gruppe vælger at læse CV’et før de evt. læser ansøgningen. Der sker ofte det, at ansøgningen faktisk først bliver læst, hvis man bliver kaldt til samtale. Så bruger hospitalet den ansøgning til at forberede sig på samtalen. I mange tilfælde går ansøgningen faktisk tabt og bliver ikke brugt til det store.

Du skal stadig vise din personlige og faglige udvikling via en ansøgning som sygeplejerske

Det kan godt lyde som om, at ansøgningen i mange tilfælde kan være ligegyldig for en faglig ledelse, og det er det i nogle tilfælde. Dog kommer det virkelig meget en på en overordnet ledelsesfunktion, og hvordan de kan bruge deres tid.

Hvis hospitalets sengeafsnit har god tid til at kigge på ansøgere, så er der stor sandsynlighed for, at de alligevel vil tage et kig på ansøgningerne. Det er ofte et spørgsmål om tidspres, og der er CV’et bare nemmere at læse end ansøgningerne.

Med det sagt så er det ofte et krav, hvis du søger et job online, at du skal vedhæfte både CV og ansøgning. Du kan derfor sjældent komme uden om at lade være med at sende din ansøgning – også selvom de potentielt set ikke læser den.

Det kan godt virke som spildt arbejde, hvis den overordnet ledelsesfunktion alligevel ikke kigger på den. Men tænk på hvis du ikke sendte den, og de netop godt ville se på hvordan du kunne bidrage til afdelingens videre udviklingsmuligheder – og du så ikke havde sendt den? Så kunne du hurtigt blive valgt fra til fordel for nogle andre. Og det ville virkelig være en skam.

ICU sygeplejerske cv

Hvad skal et godt CV indeholde som ansvarshavende sygeplejersker kliniske kompetenceudvikling?

Nu er vi nået til den del der handler om, hvad et godt CV skal indeholde, hvis man gerne vil imponere dem, der læser det. Og det er nemlig super relevant! Overordnet set skal et CV indeholde meget af de samme grundelementer lige meget hvilken type jobs du søger. Så kan der være dele, hvor noget naturligvis kan fylde mere end andet

Et CV skal indeholde:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din tidligere uddannelse
  • Dine tidligere jobs

I de følgende afsnit vil vi uddybe de tre dele, så du bliver klædt godt på til at lave et perfekt CV, du kan bruge som dit nye CV.

Personlige oplysninger om dig selv

Du kan starte med at skrive dit navn, din e mail adresse og dit telefonnummer på CV’et. Det er helt basalt sådan så hospitalet kan se, hvem du er, og så de ved, hvordan de kan komme i kontakt med dig. Det er gavnligt hvis de vil kalde dig til samtale.

Din tidligere uddannelse

En god hovedregel er, at du skal skrive al din uddannelse på. Det kan være, at du har utrolig mange forskellige uddannelser, og hvis nogen af dem der helt irrelevante for stillingen, så kan de godt undlades. Du skal huske, at du kun har meget noget plads at gøre med, så derfor skal du ikke skrive ligegyldige ting på – det giver dit ikke det godt CV.

Når du skal søge stillingen skal du tager ansvar over, hvad det er du gerne vil vise dem. Vælg derfor dine oplysninger med omhu, så det har relevans for dem.

Dine tidligere jobs

Du kan med stor fordel også skrive dine tidligere jobs på. Det er en stor fordel, hvis du har arbejdet som sygeplejerske før. Det kan være, at du har været sygeplejerske på Herlev Hospital og har haft tæt samarbejde med vagthavende intensivlæge. Du må gerne tilføje nogle ekstra ord på, hvad dit arbejde som sygeplejerske gik ud på på jobbet.

Sådan skriver du nemt et CV til enhver intensiv behandling afdeling

Puha, så nåede du efterhånden igennem denne her lange artikel. Vi håber, at du er blevet en smule klogere på det store felt, der handler om CV og jobsøgning generelt. Det kan nemlig godt være en smule overvældende, hvis det er noget, man ikke har gjort sig så meget i før.

Som vi nævnte oppe i starten af artiklen, så har vi udarbejdet en række CV skabeloner til dig, der gerne vil i gang nemt og hurtigt. Det gør hele processen om jobsøgning meget nemmere, da du ikke skal huske på, hvad der er vigtigt at have med.

I stedet skal du bare fokusere på at udfylde de forskellige tomme felter én for en. Når du har udfyldt alle de felter, der har en relevans for dig, så er du færdig. CV’et bliver nemlig helt automatisk sat flot op, så det er klart til at blive downloaded og sendt afsted. Det synes vi helt klart, at du skal prøve af!

ICU sygeplejerske cv

Bliv klogere på jobsøgning inden for avanceret tværfaglig smertebehandling på hospitaler

Du har helt sikkert fået en masse brugbar viden for denne her artikel – eller det håber vi virkelig, at du har! Dog kan det være, at du sidder og har brug for at vide noget mere om CV og jobsøgning generelt, og derfor vil vi meget gerne hjælpe dig videre.

Vi har en lang række artikler om forskellige professioner, der også ligger sig meget op af sygeplejefaglige arbejdsgrupper som din. Det kan være, at du kan få inspiration fra nogle af de følgende artikler:

Det kan være, at der er noget læring for dig at hente i nogle af de forskellige artikler. Du skal huske at det at søge job og finde det hele rette godt kan tage noget tid. For nogle skal der søges en del forskellige jobs inden for intensiv behandling, hvor at der andre kun skal få ansøgninger til.

Det er op til afdelingens dedikeret gruppe at vælge til og fra ift, hvem de godt vil have ansat, og nogle gange er der bare stor konkurrence. Du må derfor ikke lade dig slå ud, hvis du ikke får dit drømme job med det samme. Intensiv behandling råder aktuelt over rigtig mange forskellige stillinger, så du finder forhåbentlig noget.

God fornøjelse og held og lykke med det hele!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]