Nem guide til et godt vikar CV

Når man arbejder som vikar, så er det sådan, at man ofte har en mange korte ansættelser, der kan vare lige fra en dag eller to i op til et par år. Det er ofte mere normalt, hvis det er i et par uger eller måneder, men det afhænger helt af jobbet, og hvad der er årsag til, at man er blevet kaldt ind som vikar.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Der er eksempelvis mange, der kun tænker på en skole, når man taler vikar, men det er langt fra det eneste sted, at man bruger vikar. I en skole kan du blive ansat som vikar, hvor de så giver dig en fast stilling som vikar, men du er ikke helt sikker på, hvornår du bliver kaldt ind, og hvor mange timer du får. Nogle får dog en kontrakt på minimum 15 timer om ugen, imens at andre er mere svingende.

Vikar cv

Det er også muligt at arbejde som vikarer i andre brancher, hvor der også er behov for, at nogen kan træde til i en kortere periode. Det er næsten alle brancher, der kan bruge vikarer, men det er ikke alle, der gør det. Det er eksempelvis muligt at få et vikarjob, hvis der er tale om et projekt, der løber over et par måneder. Så kan det være, at du skal træde til i et vikarjob i den periode, hvor projektet løber af stablen.

Virksomheden har måske brug for 10 flere ansatte i tiden op til julehandlen, og så søger de arbejdskraft i form af vikarjob. Det er super smart for virksomheder, da de så kun behøver at ansætte i den periode, hvor de har brug for det. Og du kan få en del i de korte ansættelser hos din kommende arbejdsgiver.

Indholdsfortegnelse

Lav dit CV flot og professionelt uden at bruge lang tid på det

Når du skal til at lave dit CV, kan det for mange vikarer godt være noget, man ikke lige har overskud til at bruge tid på. Dog er det sådan, at det er meget vigtigt, at du alligevel gider at bruge nogle kræfter på det, så du kan lave en god ansøgning og et godt CV, så du kan blive kaldt til samtale.

Oftest er der lidt mindre krav til vikarer, end der er, hvis man bliver ansat til en fast stilling, men det betyder ikke, at dit CV ikke stadig skal være godt. Du skal stadig bruge tid og kræfter på det, så du bedst muligt kan sælge dig selv, din erfaring og kompetencer over for din kommende arbejdsgiver.

Heldigvis er der noget, der kan gøre det nemmere for dig at lave et CV. Vi har nemlig udarbejdet en lang række forskellige CV skabeloner, som du kan bruge. Det fungerer på den måde, at du vælger den skabelon, du synes bedst om, og så skal den faktisk bare udfyldes. Når det er gjort, er den klar til at blive sendt afsted til de jobs, du gerne vil søge. Det bliver næsten ikke nemmere!

Hvorfor er det så vigtigt at lave et godt CV?

Måske sidder du lige nu og egentlig godt ved, at du skal lave et CV, men du er måske lidt i tvivl om, hvorfor det overhovedet er blevet så vigtigt, at det skal gøres så godt. Jeg forstår godt, hvis det er lidt svært at finde hoved og hale i, men der er faktisk en rigtig god grund til, at et CV er meget vigtigt.

Vikar cv

Det er først og fremmest din mulighed for at vise, hvem du er som profil, hvad du har arbejdet med tidligere, og hvad du kan tilbyde arbejdsgiveren. Der er dog en overskyggende grund til, at det er vigtigt at lave et CV, der fanger modtageren, og det vil vi komme ind på i næste afsnit – tro mig, det giver god mening, når du først har hørt hvorfor.

80% af arbejdsgivere læser kun CV’et og ikke ansøgningen

Forestil dig at der bliver slået en stilling op om, at der er en virksomhed der søger 5 vikarer til at sidde med noget administrativt i forbindelse med, at de skal sætte et nyt projekt i gang. Vikariatet lyder virkelig godt, og der virker til at være gode forhold.

Derfor er der rigtig mange, der lige som dig, også synes at det lyder som et oplagt job at søge. Virksomheden modtager derfor mere end 65 ansøgninger til jobbet, og de skal nu til at finde ud af, hvem de gerne vil indkalde til samtale, og hvem de ikke har brug for at høre mere om.

CV’et er det dokument, der er bygget op sådan, så det er nemmest at læse. Det bliver skrevet i punktform, så det er hurtigt at skimte. Med andre ord bliver CV’et ikke skrevet ud i en lang smøre, men det er meget nemmere at læse det end en ansøgning.

Derfor kan arbejdsgiveren bedst lide først at kigge på CV’et for at vurdere, om du er en kandidat, de gerne vil kalde til samtale eller ej. Rent faktisk er det sådan, at 80% af alle arbejdsgivere kun kigger på CV’et, før de vurderer, om de gerne vil kalde dig til samtale eller ej.

I CV’et kan de nemlig hurtigt lige vurdere, om du kunne være en god kandidat, om du har arbejdet med noget lignende før, eller om du ikke er så god til den ansættelse. Det samme gør de med de andre kandidater, og så kan de måske skære de 65 ansøgninger ned til 15, som de kalder til samtale.

Du skal stadig lave en ansøgning og sende afsted sammen med dit CV

Nu forstår jeg godt, hvis du sidder med den følelse af, at det godt kan virke en smule lige meget at skrive en ansøgning, hvis der er stor risiko for, at den ikke bliver læst – og det forstår jeg godt. Dog vil jeg sige, at du altid skal skrive en ansøgning, også selvom man ikke er sikker på, at den bliver læst.

Der vil altid være nogen arbejdsgivere, der altid læser CV’et og ansøgningen sammen, og så vil der være dem, der ikke læser det. Sådan er det bare. Dog er det ofte sådan, at hvis du søger en stilling online, så skal du både vedhæfte det ene og det andet dokument, og du kan ikke få lov til at søge stillingen, hvis du ikke har gjort det.

Vikar cv

Derfor giver det ofte sig selv, at du skal lave begge dele. Dog vil jeg alligevel sige, at hvis du ikke har så meget tid til at lave dit CV og ansøgning for en deadline, så må du gøre det du kan, med den tid du har. Du bør nok bruge mest tid på at gøre CV’et skarpt, og så kan du rette ansøgningen en smule til.

Begge dele skal selvfølgelig stå skarpt, men det er klart bedst at bruge lidt ekstra tid på at lave CV’et end ansøgningen, da der er større chance for, at det bliver læst til fordel for ansøgningen.

Hvad skal et godt CV indeholde?

Nu er vi kommet til den del, hvor du skal til at lære, hvad et CV rent faktisk skal indeholde. Du skal desuden lære, hvad det skal indeholde for at være et rigtigt godt vikar CV, så du kan blive kaldt til samtale og få et godt vikar job.

Det der skal være på et CV som vikar minder meget om, hvad der skal være på et helt almindeligt CV.

Et CV skal indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger
  • Dine tidligere jobs
  • Din uddannelse

De tre dele er de mest grundlæggende ting at inkludere, men du kan også sagtens at inkludere andre dele. De tre ting vil blive uddybet i de kommende afsnit.

Personlige oplysninger

Først og fremmest kan du starte med at skrive dit navn på et sted, hvor det står helt tydeligt. Dernæst kan du skrive dit telefon nummer og din e mail adresse på. Det er egentlig bare ren formalitet, så virksomheden kan komme i kontakt med dig, hvis de gerne vil det.

Det kan jo være, at de gerne vil kalde dig ind til en samtale, og så er det altid godt, at de kan komme i kontakt med dig.

Dine tidligere jobs

Det næste du kommer til på CV’et er, at du skal skrive nogle af dine tidligere jobs på. Måske har du prøvet at specialisere dig lidt som vikar inden for et område, eller måske kan du en meget bred skare af ting. Om du er til det ene eller andet, så skal du tage dine sidste 3-4 jobs og liste op.

Vikar cv

Hvis du søger et job som lærer vikar, så er det en god ide lige at skrive nogle af dine tidligere vikar jobs, der kan relatere sig til lærer på. Så målretter du dit CV en smule.

Din uddannelse

Som det sidste skal du skrive på, hvis du har taget en uddannelse. Det kan jo være, at du er uddannet inden for noget førevare eller måske uddannet pædagog. Der kan altid være nogle uddannelser eller endda nogle kurser, der er gode at skrive på.

Hvis du ikke har noget, du kan skrive på, kan du i stedet bruge mere tid på at skrive om dine tidligere jobs, da det er dem, der skal sælge dig.

Sådan finder du ledige stillinger som vikar

Det kan godt være lidt svært at finde et godt job som vikar, da de ofte bliver slået op mange forskellige steder. Hele ideen med at være vikar er jo også, at man ofte skal have et nyt job, så man holder løbende øje med, hvilke stillinger der bliver slået op.

Der findes mange sider dog, hvor der bliver samlet en masse forskellige vikarjobs. Det kan både være på databaser, hvor det er lavet specifikt til at kunne samle vikarjobs, men det kan også være på helt almindelig job data baser, hvor der bliver slået fuldtidsstillinger op sammen med vikar jobs.

Vikar cv

Hvis du går på Google og skriver “vikar jobs”, så vil du med garanti finde en masse virksomheder, der søger nogen. Du vil også kunne finde hele portaler, hvor du kan finde mange jobs samlet. Det er klart nemmere at kunne tilgå mange jobs på én gang end at skulle lede mange forskellige steder.

Din genvej til et flot og professionelt vikar CV

Puha, nu er du efterhånden i mål med at have læst denne her lange artikel, men jeg håber virkelig, at du har lært noget. Du er forhåbentlig klædt godt på til at lave dit CV og gøre det på en måde, der bedst muligt kan vise din erfaring, dine kompetencer og hvordan du ville være en god vikar til jobbet.

I starten fortalte vi dig om et virkelig godt tip, der gør det nemt for dig at lave et CV, der både har godt indhold men som også ser flot ud. Du kan nemlig få adgang til vores CV skabeloner, der er virkelig nemt til at få et flot CV.

Det er en super nem måde at få lavet et CV på, og det er genialt til dig, der ikke har de store kreative evner, men som stadig gerne vil have et CV, der ser professionelt ud. Så kan du bare bruge skabelonerne – der er ingen grund til at gøre det sværere for sig selv, end hvad godt er.

Her kan du få mere inspiration hvis du søger job med mange korte ansættelser

Har du brug for mere inspiration? Så kan du læse nogle af de følgende artikler: “Husholderske CV“, “Juridisk assistent CV” og “Administrationsassistent CV“. Her kan du få flere gode tips og tricks til, hvordan du kan søge mere specifikt som vikar i forskellige brancher.

Vikar cv

Vi ønsker dig al held og lykke med jobsøgningen! Husk du må endelig ikke give op for hurtigt, det kan nogle gange være nødvendigt at søge flere jobs, inden at der lander et job.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]