Hvis man ikke har haft en lignende stilling før, så kan det godt være lidt nervepirrende at søge jobbet. Du må dog ikke lade dig skræmme af det, da der er stor mulighed for, at du alligevel kan få stillingen. Det kommer jo helt an på arbejdsgiverne, og hvor meget de kigger på uddannelse, dine erfaringer og din interesse for dem som ledelse og andre organisationer.
Det er op til dig at overbevise arbejdsgiverne om, at du er den rette til stillingen med den erfaring og uddannelse du har med dig. Du skal være skarp til regnskab og revision, og du skal gerne kunne have en ekspertise i at arbejde med hele organisationen.
Indholdsfortegnelse
Sådan får du nemt din erfaring med i dit CV
Der kan være rigtig mange krav fra organisationen, når de skal ansætte en ny regnskabschef. Det skal være en, der kan tage ansvar overfor evt. implementering af nogle nye former for regnskab og revision. Det skal samtidig være en, der grundlæggende er god med mennesker, da man samtidig er en leder for medarbejderne.
Det er en bred rolle, man skal påtage sig som regnskabchef, men hvis man er vild med bogføring, regnskab og samtidig være åben for en samtale med ens medarbejdere, så er der gode chancer for dig.
Når du skal til at lave dit CV, så kan det gode være en smule overvældende, lige meget hvor meget erfaring man har. Der er dog en måde, hvorpå du kan gøre det nemmere for dig selv, uden at gå på kompromis med kvaliteten af CV’et.
Du kan nemlig med fordel bruge vores CV skabelonerne, så du skiller dig ud fra konkurrenterne, der også vil ind i branchen sammen med dig. Det er super simpelt, når du først har valgt den skabelon, du helst vil have skal støtte op om din profil og have indflydelse.
I denne her artikel bliver du klogere på, hvorfor et CV er så vigtigt, som det er, når der jo også findes ansøgninger. Derudover kommer vi til at gennemgå, hvad du skal have med i dit CV for at få succes og blive indkaldt til en samtale. God fornøjelse med læseriet!
Hvorfor er det vigtigt at lave et godt CV?
Der er mange grunde til, at det er meget vigtigt at lave et godt CV. Forestil dig, at du sender dit CV til en virksomhed for at søge jobbet i firmaet. Du er langt fra den eneste, der godt vil arbejde i virksomheden, og de modtager derfor mere end 50 ansøgninger og CV. Det er en pokkers masse profiler de skal arbejde sig igennem for at finde ud af, hvem der bedst kan hjælpe udviklingen i virksomheden.
På et kontor er det typisk de samme mennesker, der sidder og skal ansætte, og de ved godt, hvordan de bedst muligt finder frem til de rigtige nye medarbejderne. Der er derfor mange, der vælger at læse CV som det eneste, når de modtager både CV og ansøgning.
80% læser kun CV’et
Det er faktisk sådan, at mere end 80% kun vælger at læse/skimte CV’et. Det gør de, da selve layout på et CV gør det meget nemt at læse. Man kan hurtigt lige danne sig et overblik over personens uddannelse, erfaring osv. Dermed kan de hurtigt melde personen inde eller ude ift. om de har relevans for stillingen eller ej.
Hvad skal et godt CV indeholde, hvis det skal imponere hele organisationen?
Når du først har fundet ud af, hvilken skabelon du skal bruge til dit CV, så er det bare med at komme i gang med at udfylde CV’et. Det er meget nemt, for der får du bare en masse tomme felter, som du skal udfylde. Det er dog en god ide lige at gøre nogle ekstra overvejelser om, hvad der skal stå de forskellige steder.
Et godt råd hver gang du laver et CV er, at du skal målrette det hver enkelt virksomhed og stilling. Mange ting vil gå igen, men der er også ting, der kan være unikke for hver enkelt virksomhed. Jo bedre du målretter dit CV jo bedre.
Dit CV skal indeholde følgende dele:
- Personlige oplysninger om dig selv
- Dine tidligere jobs og erfaring fra dem
- Din uddannelse
De tre dele vil blive uddybet i de kommende afsnit.
Personlige oplysninger om dig selv
Noget af det første du kan starte med er også den nemme del. Du kan starte med at skrive dit navn, din e mail adresse og dit telefonnummer på. Så ved virksomheden, hvad du hedder, og hvordan de kan komme i kontakt med dig, hvis de vil have dig til samtale.
Du kan også vælge at tilføje et billede på CV’et, hvis det er noget, du har lyst til.
Dine tidligere jobs og erfaring fra dem
Noget af det der i høj grad har betydning for, om man får et job i fremtiden er, hvad man har arbejdet med i fortiden. Når man har arbejdet med et job i x antal år, så har man fået en masse god erfaring med derfra. Og ofte så søger virksomheder specifikt folk, der har erfaring inden for et vis felt. For erfaring er lig med viden, og det er en stor værdi, som du kan tilføre en virksomhed. Det skal man ikke undervurdere.
Skriv derfor dine tidligere jobs på og også skriv på, hvad du har arbejdet med specifikt.
Din uddannelse
Noget andet der i visse tilfælde også er en stor fordel er, hvis du har en uddannelse. Når vi snakker om jobbet som regnskabchef, så giver det god mening, hvis du har en økonomisk uddannelse bag dig. Det er for mange ikke et must, hvis du eksempelvis har 20 års erfaring fra branchen. Dog er det sjældent en ulempe for dig, hvis du har taget en relevant uddannelse, hvor du har lært en masse om feltet.
Skriv derfor gerne din uddannelse på. Det kan også være mindre kurser, du har taget i løbet af årene. Alt tæller.
Vis dine erfaringer i dit CV nemt og enkelt som regnskabschef
Når man arbejder som regnskabschef, så handler meget af det om rapportering. Rapportering kan dække over mange ting, men det er ofte en central del i rollen som regnskabschef. Det er blandt andet en af de dele, man godt må fremhæve som erfaring, hvis det er noget, man har arbejdet med før.
Sidder du og skal i gang med at lave dit CV som regnskabschef, er der en måde, du kan gøre det lidt nemmere for dig selv på. Du kan nemlig med fordel gøre brug af vores CV skabeloner, der er oplagt til en regnskabschef.
Du skal blot udfylde selve CV’et og så er det faktisk klar til at blive sendt. Du skal altså ikke sidde og bøvle med, hvordan du skal sætte det hele op. Det er også sekundært, men det er trods alt vigtigt, at det stadig spiller, når det kommer til stykket. Ser det ikke visuelt flot ud, så er der lang vej til en samtale.
Der er dog ingen grund til at bruge lang tid på selv at kæmpe med det, og derfor er CV skabeloner genialt for dig som regnskabschef.
Bliv klogere på CV lige her
Nu er vi efterhånden ved vejs ende i denne her artikel, og du er forhåbentlig blevet en del klogere på, hvordan du kan gå til processen at lave et CV. Det kan være, at du er fyldt helt op med viden, men det kan også være, at du faktisk er klar på at lære endnu mere, end du allerede har lært her.
Du kan blive klogere på det at lave CV og meget mere ved at læse de her artikler:
Vi ønsker dig al held og lykke med jobsøgningen!