Nem guide til et godt finansiel analytiker CV

Hvor er det bare fedt, at du gerne vil arbejde med alt fra finansielle analyser til økonomi og meget andet. Det er i den grad en spændende brancher, der i de her år med kriser er mere vigtig end nogensinde. Du er sådan en, som rigtig mange virksomheder kan bruge for at optimere og gennemgå økonomi.

Nota media para esta plantilla

3.3
Rated 3.3 out of 5
De 6 reseñas

Det er dig, der kan være med til at vende krisen og få et overskud i virksomheden til at vokse. Arbejdsopgaverne er mange i sådan en stilling, men ikke desto mindre er den super spændende!

Måske er du lige blevet færdiguddannet, eller måske har du været på arbejdsmarkedet i mange år, og har måske arbejdet som certified financial planner et år eller to.

Lige meget om du er i den ene eller anden situation, så står du over for at skulle søge et job – ellers var du nok ikke klikket ind på denne her artikel.

Finansiel analytiker cv

Indholdsfortegnelse

Kom godt fra start med jobsøgningen som financial analyst

Når man skal søge et job, så er det lig med, at man skal skrive et CV og en ansøgning. Sådan er det i hvert fald næsten altid. Der er selvfølgelig undtagelser, hvis du eksempelvis søger et job internt.

Så kan det være, at du ikke behøver det, men så kan du bare gå til en samtale i stedet for. Hvis du derimod ikke bare søger en intern stilling, så er denne her artikel lige noget for dig.

Det er en forholdsvis lang artikel, men du må endelig ikke lade dig skræmme. Du kan hoppe direkte ned til den del, der har betydning for dig, eller du kan tage den fra den ene ende til den anden.

Vi kommer ind på en hel del forskellige emner, så der er noget at finde ud af, næsten lige meget hvem man er. Vi håber, at du vil nyde artiklen, og kan tage en masse gode ting med dig!

Gør det nemt for dig selv at lave dit CV som financial analyst

Noget af det første vi synes du skal have med dig er nok det vigtigste tip, når du sidder over for at skulle lave dit CV.

Det er nemlig sådan, at når man skal lave sit CV, så skal det stilles op på en måde, der også indikerer, at det er et CV, vi har med at gøre. Hvordan et CV er bygget op, kan du læse mere om længere nede.

I og med at CV’et skal stilles op på en bestemt måde, så er det noget, der for mange kan tage lang tid at lave. Hvis du er ret kreativ og har godt styr på en computer, ved du nok godt, hvordan du hurtigt ville kunne sætte det op.

Brug vores CV skabeloner når du søger job som financial analyst

Er du derimod mindre kreativ – eller bare ikke gider bruge tid på at sætte det flot op – så er der hjælp at hente.Vi har nemlig her på siden en laaang række flotte og professionelle CV skabeloner.

Det er sådan nogle, du kan bruge, hvis du sidder og skal til at lave et CV, men ikke ved, hvordan det skal sættes op.

Det er også til dig, der bare gerne vil hurtigt i gang og som måske ikke lige orker at sidde og fifle med opsætningen.

Desuden sørger vi for med de her skabeloner, at de indeholder alt det, som et CV nu skal indholde. Det betyder, at du kun skal koncentrere dig om at udfylde den og ikke tænke over, om der nu er en vigtig del, der mangler eller noget.

Vi kan hjælpe dig langt hen af vejen, men vi kan dog ikke udfylde og dermed færdiggøre CV’et for dig. Den del står du selv for.

Dog kan du få rigtig meget inspiration og tips og tricks til, hvordan du bedst muligt udfylder det, og hvad der er vigtigt at have med i baghovedet undervejs.

Finansiel analytiker cv

Sådan er et CV bygget op

Helt konkret så er et CV ofte 1-2 sider, og så er det stillet op i punktform med meget korte sætninger. Det er altså på ingen måde bygget op på samme måde som en ansøgning, der mere er en lang tekst, hvor det er tænkt, at man skal læse det fra ende til anden.

Det er ikke tilfældet med CV. Det er er dokument, der for arbejdsgiveren skal være nemt at læse, så de kan danne sig et overblik over de forskellige kandidater.

Det er derfor, at det bliver sat op i punktform og med overskrifter, så virksomheden hurtigt og nemt kan finde den del, som de er interesseret i.

Når du står over for at skulle lave CV’et, er det meget vigtigt, at du følger de grundregler. Du skal tænke det som om, at når du eksempelvis læser en artikel i avisen, så har du en ide om, hvordan den ser ud ren opsætningsmæssigt.

Derfor ville du synes, at det var mærkeligt, at det pludselig så helt anderledes ud, og det ville ikke give det samme for dig. Sådan er det også med CV.

Hvorfor er et CV så vigtigt som financial analyst?

Du sidder måske og tænker: jaja, jeg ved godt, at jeg skal lave et CV og sende en ansøgning, men hvorfor er det egentlig, at det ofte er CV’et man siger er så vigtigt?

Hvad er det der gør, at det er vigtigere end eksempelvis ansøgningen eller noget andet? Vi forstår godt, at det kan være lidt mærkeligt at tillægge det så meget betydning, men der er nu en god nok grund til det.

Når du søger et job, så er du nok ikke den eneste, der søger det job. Lad os antage, at dit CV skal læses sammen med 40 andre CV.

Det vil sige, at et team skal tage nogle beslutninger om, hvem de gerne vil se nærmere på baseret ud fra ansvarsområder, projektledelse, erhvervserfaring osv.

De skal danne sig et overblik over mere end 40 profiler, og vurdere hvem der er relevante for dem. Det kan være en stor opgave, hvis de skal dybdelæse alle CV og alle ansøgninger.

Det team skal jo have en forståelse for, hvem de ser som relevante, men de skal ikke bruge uanede mængder tid på det.

Med et CV kan de nemt se, hvem du er, din erfaring med lignende projekter, uddannelse osv. Ud fra det kan de hurtigt vurdere, om du kan vise en forståelse for stillingen og forretningen eller ej.

Finansiel analytiker cv

80% af de fleste team læser kun CV’et

Det siges, at knap 80% af alle dem, der skal udvælge kandidater kun vælger at se på CV’et. Det er fordi, at der kan de hurtigt se, om du har noget relevant erfaring, om du har en god uddannelse osv.

Hvis de kan se, at du ikke opfylder nogle af deres basale krav, så bliver du valgt fra. Og netop fordi at CV’et er opstillet på en måde, der gør det nemt at læse, så kan de forholdsvist hurtigt danne sig det overblik, om du kan være deres næste financial analyst.

Der er sikkert mange, der gerne vil være deres financial analyst, men de skal vurdere ud fra dit CV, om du kan varetage stillingen.

Hvad skal et godt CV indeholde?

Det er super vigtigt, at du har alt godt og relevant med i dit CV – ellers er det jo næsten lige meget, at du laver og sender det. Der er nogle helt konkrete ting, som bare skal være med i et CV. Så er det op til dig selv at vurdere på, hvad der relevant i dit tilfælde.

Et CV skal indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger
  • Din erhvervserfaring
  • Din uddannelse

De tre forskellige dele vil blive uddybet i de kommende afsnit.

Personlige oplysninger

Noget af det første du kan starte med at skrive på er nogle simple oplysninger om dig selv. Det er ikke så meget unødvendigt, men mere hvad dit navn, dit telefon nummer og din mail adresse er. Så ved virksomheden, hvem det er, de sidder med i hånden og hvordan de nemt kan komme i kontakt med dig.

Du kan også vælge at indsætte et billede på. Her er det vigtigt, at det er et forholdsvist nyt billede, hvor man klart og tydeligt kan se dig. Du må også gerne have noget pænt tøj på.

Din erhvervserfaring

Hvis du har arbejdet med noget inden for samme felt før. Det kan jo være, at mange af de opgaver du muligvis skal varetage er nogle, du har arbejdet med før. I så fald er det godt at skrive præcist, hvilke opgaver du allerede har prøvet kræfter med.

Din uddannelse

Særligt inden for den finansielle sektor, så er det meget vigtigt, at man har en uddannelse inden for feltet. Det er der ihverfald mange virksomheder, der ser som et krav, medmindre du har noget erfaring fra tidligere jobs, der slår det. Der vil ofte stå i opslaget, om de ser det som et krav, at du har en specifik uddannelse eller ej.

Det er dog inden tvivl om, at det er en klar fordel for dig at have en god uddannelse med i bagagen.

Finansiel analytiker cv

Ansøgningen er ikke ligegyldig som financial analyst

Det kan jo godt lyde som om, at en ansøgning faktisk er ligegyldigt, men det vil jeg nu sige, at det ikke er for mange potentielle arbejdsgivere. Du skal stadig gøre dig umage med at lave din ansøgning, da den jo sagtens kan blive læse af nogen.

Ofte bliver ansøgningen læst, hvis virksomheden har sat ekstra god tid af til at gennemgå de forskellige kandidater. Det kan også være, at noget i dit CV vækker interesse, så de vælger at tage ansøgningen frem.

Mulighederne er mange, men du skal ikke desto mindre stadig brug tid og kræfter på at lave en god ansøgning.

Sådan får du et job i den finansielle sektor for at arbejde med finansiel planlægning

Det nemmeste sted at lede efter et job er på nettet. Der er rigtig mange, der efterhånden får øjnene op for hvad en financial analyst kan bidrage til, og der er derfor flere og flere, der gerne vil have folk som dig ansat.

Du kan derfor starte med at se på nettet og søge enten på stillingen på engelsk eller dansk. Der vil altid være nogle virksomheder, der bare skriver stillingsopslaget på dansk, men nogen skriver det også på engelsk. Derfor er det en god ide at søge på begge dele.

Du kan også med fordel bruge dit netværk. Har du måske nogle venner eller tidligere kollegaer, der kender nogen, der kunne bruge en som dig? Det vigtigste med netværk er, at man siger højt, hvis man gerne vil have, at nogen skal være opmærksomme på en.

Det er en god ide at være god til engelsk, når du skal være financial analyst

Vi lever efterhånden i en verden, hvor et job meget nemt kan komme til at indebære, at man også er god på engelsk. Sådan er det også, når man arbejder som financial analyst eksempelvis.

Det er derfor en stor styrke, hvis du kan godt engelsk, da der ofte endda også er mange jobopslag, der står på engelsk. Noget af det kan lyde.

“This company want to ensure that the candidate has a bachelor of science to match the other people in the department. They want to make sure that you might want to take a certain responsibility as a financial analyst.

You will be in charge of making the right reporting intern and extern within the company. Send your resume and relevant experience to entry level”.

Grunden til at et stillingsopslag kan stå på engelsk er ofte bare for at få en bred vifte af ansøgere. Der er også mange store virksomheder, der har afdelinger i flere lande, så selvom du sidder i Danmark, så har det ikke stor betydning, om du kan dansk.

Så vil meget af arbejdet alligevel foregå på engelsk, og du vil være sammen med kollegaer, der også er gode til det.

Finansiel analytiker cv

Sådan kan du imponere potentielle arbejdsgivere med dit CV som financial analyst

Sådan. Du er liiiige ved at være ved vejs ende, men vi er dog ikke færdige endnu. Vi skal huske på, at jobsøgning handler om at skille sig ud, så dem der læser din ansøgning og CV vil vælge dig frem for andre.

Ret basalt handler det om at sælge sig selv som person sammen med den erfaring og de kompetencer man har med i bagagen. Det er benhårdt, særligt når der også er mange andre kandidater til jobbet. Du er sikkert ikke den eneste, der kan lave detaljerede rapporter og udvikle strategier på højt plan.

Men måske er du en af de bedste til det, og måske er du den, der rent faktisk har mest erfaring med det. De ting skal komme frem på CV’et.

En måde at skille sig ud på er også ved det rent visuelle i CV’et. Det var også noget, vi har snakket om før, men det gør det ikke mindre vigtigt.

Nu er det ikke sådan, at man sender ansøgning og CV fysisk mere, men det bliver mere sendt på mail eller via en online portal.

Lige meget hvad så er det sådan, at du kan lave et CV, der fanger øjnene. Hvis selve opsætningen af CV’et virker interessant for arbejdsgiveren, så er der også større sandsynlighed for, at de vil åbne CV’et og kigge lidt nærmere på det.

Derfor: gør noget ud af dit layout med hjælp fra vores CV skabeloner.

Bliv klogere på hvordan du får et job inden for det finansielle område som financial analyst

Nu er du efterhånden ved at være færdig med at læse denne her artikel, og så er det vist tid til en lille pause fra alt det her. Dog kan det jo være, at du har endnu mere blod på tanden til at skabe resultater, og derfor er der selvfølgelig også hjælp til dig!

Vi har en masse andre artikler, hvor du kan blive klogere på, hvordan du bedst kan fremvise dine kvalifikationer, erfaring og alt andet. Du kan læse dem nu eller gemme dem til en anden dag, hvor du er mere klar i hovedet til at få flere informationer ind.

Hvis du gerne vil lære mere, kan du klikke på de her artikler:

Et sidste råd med på vejen…

Wuhiii! Så nåede du i bund med artiklen. Inden du smutter helt, vil vi gerne lige give dig et sidste råd med på vejen. Du skal huske på, at jobsøgning godt kan trække ud.

Det betyder, at det ikke er sikkert, at du kan få et job i første hug. Hvis du gør det, er du bare heldig og god – men hvis ikke må du ikke lade dig slå ud af det.

Det er helt normalt, at der kan gå noget tid, før man får det job, som man godt kan lide, og som man har en stor interesse for.

Derfor skal du huske at slå kold vand i blodet i denne proces, og så er vi sikre på, at du nok skal lande et godt job en dag som chartered financial analyst eller lignende.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]