Nem guide til et godt underviser CV

Hvor er det bare fedt, at du gerne vil arbejde med undervisning, og at du skal til at lave dit CV, så du kan støtte børn i deres undervisning og læring. Her i Danmark har vi et højt niveau af undervisning, og det kan kun forblive højt, hvis der er er masse ildsjæle, der vil påtage sig jobbet og undervise børn og unge - og ja sågar også voksne.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det kan være, at du lige er blevet færdiguddannet lærer, men det kan også være, at det er en helt ny verden for dig, så det er første gang, at du gerne vil søge et job som underviser. Om det er den ene, den anden eller en helt tredje situation du står i, så skal du til at lave et godt CV, som du kan sende afsted.

Det skal være med til at vise dine kompetencer, så du kan vis, at du kan undervise eleverne på en uddannelse, og at du har de relevante kompetencer og erfaringer med dig. Det er alfa omega, at du skriver et godt CV, da det er din chance for at vise, at du kan varetage jobbet.

Underviser cv

Indholdsfortegnelse

Vi kan hjælpe dig med at lave et CV nemt og enkelt

Det kan godt være, at du allerede nu er en smule overvældet over, at du skal ud og søge et job og hele den proces, der følger med der – og det kan vi godt forstå. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at gøre det hele endnu nemmere for dig selv.

Når du sidder og skal skrive et CV, så er det vigtigt, at det er et CV, der har den rette opstilling. Det skal ligne et CV, og teksten skal ikke være skrevet på samme måde, som det er gjort i denne her artikel. Det skal meget gerne være i punkform og ikke bare i en lang smøre. Det er nemlig sådan, at et CV skal være nemt og læse, og så skal det have rette layout.

Netop den del kan man hurtigt bruge med tid på at lave, men der er faktisk en måde at få den rette opstilling og layout på en hurtig måde. Vi har nemlig udarbejdet en lang række forskellige CV skabeloner, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at udfylde dit CV.

Det fungerer på den måde, at du vælger lige den skabelon, som du ønsker dig. Herefter går du i gang med at udfylde den stykke for stykke og til sidst har du et flot CV, der er fyldt med alt om dig, din undervisning, uddannelse, kompetencer fra jobs og dine personlige oplysninger. Og så er det faktisk klar til at blive sendt afsted til skolen, hvor du gerne vil undervise eleverne.

Hvorfor er dit CV så vigtigt, når man arbejder med undervisning?

Måske har du undret dig lidt over, hvad det egentlig er ved et CV, der gør det så vigtigt? Er det bare noget, som folk siger, eller er der en mening med galskaben om at bruge rigtig lang tid på at lave det gode CV, hvis man også laver en ansøgning.

Heldigvis er det sådan, at der er en meget god grund til, at det netop er CV’et der er vigtigt, når vi snakker om jobsøgninger. Du skal hele tiden tænke på, at CV’et er med for, at du kan skille dig ud. Der vil højt sandsynligt være mange ansøgere, og derfor skal arbejdsgiveren hurtigt kunne danne sig et overblik over de forskellige kandidater.

Derfor er det også lavet sådan, at CV bliver opstillet på den samme måde sådan grundlæggende set, for så er det hurtigt og nemt for arbejdsgiveren at sammenligne de forskellige kandidater og udvælge ud fra nogle kriterier.

80% af arbejdsgivere læser kun dit CV og ikke din ansøgning

Når der nu er så mange ansøgere, så skal arbejdsgiveren hurtigt kunne danne sig et overblik over kandidaterne og se på deres kompetencer og deres uddannelse. Det er nemlig det, som et CV kan. Det kan give et super godt overblik over alt lige fra erfaring til uddannelse til relevante kompetencer.

Rent faktisk er det sådan, at det er cirka 80% af arbejdsgiverne der kun kigger på CV’et. Det vil sige, at de langt de fleste gange slet ikke kigger på de ansøgninger, de har fået fra relevante kandidater. Nogen vil dog stadig se på en ansøgning, men det er langt mere typisk, at der bliver kigget på CV’et frem for ansøgninger.

Derfor har du med CV’et en chance for at skille dig ud med din erhvervserfaring, tidligere stillinger og en evt uddannelse fra læreruddannelsen. Du skal vise, at du er en bedre kandidat end de andre der søger, og det kan du gøre i CV’et.

Underviser cv

Du skal stadig lave en ansøgning og sende med

Nu kan det jo godt lyde som om, at det næsten er ligegyldigt at skrive en ansøgning, som kan vise, hvad din motivation er for at søge de stillinger, som du gør. Dog er det sådan, at du stadig bør skrive en ansøgning, hvor du har mulighed for at uddybe din erfaring, hvordan du arbejder med elever, din interesse for folkeskolen og meget mere.

Ofte er det også sådan, at det er et krav fra skolens side, at du både sender et CV samt en ansøgning, og så kan de vurdere dig ud fra det. Ofte bliver ansøgningen hevet frem, hvis de er mere interesseret i dig, eller gerne vil læse mere om dine færdigheder og kvalifikationer. Det kan også være, at de i stedet ringer dig op for at få uddybet nogle ting.

De kan dog også være mere barske at vælge dig fra, hvis du ikke laver en god ansøgning, og hvis andre så har gjort det bedre end dig. Det er sådan det kan gå, så derfor skal du altid gøre dig umage med begge dele. Ansøgningen er bare ikke det, der får første opmærksomhed af en arbejdsgiver, og derfor skal dine CV’er have lidt ekstra opmærksomhed.

Vi plejer at sige, at hvis du har én time tilbage til lige at rette din job ansøgning og CV til, så skal du bruge 50 minutter på at rette CV og 10 minutter til at rette din ansøgning.

Hvad skal dit CV indeholde, hvis du vil arbejde med uddannelse og undervise?

Nu er vi kommet så langt, at vi skal til at se på, hvad det egentlig er, at dit CV skal indeholde, hvis du gerne vil arbejde som lærer eller lignende på skoler i landet. Der er mange måder, man kan arbejde som underviser på, og de mest almindelige steder må være på folkeskolerne, i gymnasiet, på andre uddannelser og voksenuddannelser. Der er også andre måder at kunne arbejde med undervisning på, men det er blot de mest almindelige steder.

Når man skal lave et CV, er der nogle helt basale informationer, der skal med, og derfor indeholder et CV meget det samme.

Et CV som underviser skal indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din uddannelse
  • Din erhvervserfaring

Personlige oplysninger om dig selv

Noget af det første du kan starte med at skrive på, er også noget af det nemmeste. Måske er det nemt, men det er samtidig meget vigtigt at huske på. Find et sted og skriv dit navn, din e mail adresse og dit telefon nummer på. Dit navn skal stå på, så arbejdsgiveren kan se, hvem det er, de potentielt set kan ansætte.

Derudover skal du skrive din e mail adresse på, så de kan komme i kontakt med dig over mail, hvis det er det, som de ønsker. Det er også samme grund til, at du skal skrive dit telefon nummer på. Nogle foretrækker nemlig at ringe deres kandidater op for at få svar på nogle spørgsmål eller invitere dem til jobsamtale. Du imødekommer derfor begge dele, hvis du angiver begge former for kontaktoplysninger på.

Du må desuden også godt sætte et billede på af dig selv, hvis du har lyst.

Din uddannelse

Når man skal arbejde som underviser, er det altid godt at have taget læreruddannelsen, da det viser, at du kender til de færdigheder, man skal have som lærer. Det er derfor en stor fordel for dig, hvis du har taget den uddannelse, da du viser arbejdsgiveren, at du ved, hvad du laver.

Hvis du ikke har en uddannelse, skal du ikke lade dig skræmme. Der er også nogle, der godt vil ansætte nogen, der ikke har taget en uddannelse inden for faget, men som til gengæld har noget god erfaring på arbejdsmarkedet. En kombination af uddannelse og erfaring er også godt.

Underviser cv

Din erhvervserfaring

Hvis du ikke har taget en læreruddannels, så kan det godt være, at du skal have mere fokus på din erfaring fra jobmarkedet i praksis. Det kan være, at du i flere år har arbejde på en skolen eller måske har du været studievejleder og på den måde har haft interaktion med eleverne.

Det er kun godt, hvis du kan trække på noget direkte erfaring fra lærerfaget, og det næst bedste er så, hvis du har haft et arbejde, hvor du har arbejdet med børn og unge, da det udgør en stor del af arbejdet også.

En god ide kan være at melde dig ind i Lærernes a kasse

Hvis du står midt i en jobsøgning, så kan det være en rigtig god ide, hvis du melder dig ind i Lærernes a kasse. Det er et godt sikkerhedsnet for dig, så du kan få hjælp og sparring før, under og efter din ansættelse.

Desuden er de også i tæt kontakt med de mange skoler landet over, og de bruges ofte til at få ansat nogle gode undervisere. Du kan derfor komme i en form for jobbank, så du kan blive matchet med en masse forskellige skoler. Det kan være en stor fordel for dig og en smart måde at komme ud på jobmarkedet på.

Du kan også finde jobs om underviser på diverse jobportaler. Der er often mangel på de folk, der kan varetage elever på skolen, så hvis du har de færdigheder, så er du ret godt stillet. Det betyder ikke, at du bare kan få hvert job, du peger på, men det kan gøre det lidt nemmere.

Gør det nemt at vise dit arbejdsliv i dit CV

Puha, nu har du læst hele denne her lange artikel igennem, men vi håber nu, at vi har lært dig en ting eller to om ansøgninger og CV. Du har fået rigtig meget information lige nu, men vi har dog lige en sidste ting, som vi rigtig gerne vil have, at du skal have med på vejen.

Det var også noget, vi snakkede om oppe i starten, men siden da har fokus været på nogle andre ting. Dog har det her helt klart din interesse, så du bare skal have fokus på en mindre del af CV’et. Det er jo nemlig sådan, at vi har lavet en lang række CV skabeloner.

Det fungerer på den simple måde, at du ser på de forskellige CV’er og vælger, hvilke nogen der ville være bedst til at fremhæve dig fagligt, kompetencer osv. Når du har valgt en skabelon ud, så kan du gå i gang med at udfylde den. Til sidst er den klar til at blive sendt afsted!

Leder du efter mere informationer om, hvordan du kan lave det helt rette CV? Så kan du læse “Lærer CV“, “Lærerassistent CV” og “Engelsklærer CV“. Det er tre artikler om jobs, der minder meget om det at være underviser, eller som er en viderebygning på det. Det kan være meget behjælpeligt at læse dem også for at få endnu mere viden og information.

Vi ønsker dig al held og lykke med din jobsøgning, og vi håber, at du kommer ud i folkeskolen, hvis det er det, som du ønsker.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]